Galleri Mitsel har verksted, butikk og loftsgalleri i hjertet av Straumen i Inderøy, Trøndelag.

Det er håndverkeren Heidi Mitsel Bullen som skaper vakker glasskunst, dreier og modellerer brukskeramikk,

håndfarger garn og maler akvarell.

Her er der velkommen inn, hvor du kan oppleve og finne det unike innen håndverk, enten til deg selv eller gaver til de som har alt.

 

ÅPNINGSTIDER:  3.MARS - 31.MAI : Ons - Lør  kl. 10 - 16

                             1. JUNI -  31.AUG : Man - Lør kl. 10 - 16, Søn 11 - 16

 

 

 Unik glasskunst laget av Bullseye glass. Glasset skjæres i biter, legges sammen i ønsket format og brennes i en lukket glassovn på ca.800 grader. Av Bullseye glass kan man lage alt fra små smykker til store fat.

Heidi har jobbet med glass siden 2004 og har i mange år  deltatt på messer og martnaer rundt omkring i landet. Hun har også deltatt på en del utstillinger og mottatt noen priser for unike produkt.

Glassperler er et spennende håndverk. Her kreves konsentrasjon og stødige hender. Glassperler lages over åpen gassflamme. Glass staver varmes opp i

gassflammen. Glasset blir mykt og kan formes inn på en tynn pinne som går rundt mellom tommel og pekefinger gjennom hele prosessen. Glass massen legges lag

på lag til ønsket størrelse. Deretter må den avkjøles i en spesiell sand. Av perlene lages smykker og øredobber.

 

Brukskeramikk har ligget hjerte nært siden år 2000, da Heidi gikk et år som voksen elev på keramikklinja ved Skogn Folkehøyskole.

Å sitte ved dreieskiva å dreie fram kopper, skåler osv er utrolig gøy. Da går timene fort. Prosessen til det ferdige produkt tar flere dager da det skal tørkes, brennes,

glasseres og så brennes igjen. Keramikk har de siste 2 årene blitt veldig populært igjen og det er stor etterspørsel.

Håndfarget garn er utrolig populært. Garnet farges kjemisk og blir fargeekte. Det farges opp små kvanta og hvert enkelt hespe blir unikt. 

Litt forskjellig garnkvaliteter blir brukt.

På loftsgalleriet vil du finne akvareller i forskjellige størrelser og stemninger. Heidi blir ofte inspirert av naturen, himmel og horisonter.

VELKOMMEN!!